Pronađi, usporedi i donesi najbolju odluku o kupnji.
Sporo kuhalo namjestite na željenu temperaturu i vrijeme kuhanja. Kad se voda zagrije, kuhalo vas upozori pištanjem. Vrijeme je da hranu, zavakuumiranu u kvalitetnu... Pročitaj više
Sporo kuhalo namjestite na željenu temperaturu i vrijeme kuhanja. Kad se voda zagrije, kuhalo vas upozori pištanjem. Vrijeme je da hranu, zavakuumiranu u kvalitetnu vakuumsku vrećicu, položite u lonac.
Izaberite vrijeme i temperaturu kuhanja ovisno o namirnici koju pripremate. Vrijeme kuhanja možete namjestiti na više dana – do 100 sati, a temperaturu kuhanja aparat mjeri na 0,1 °C precizno, zato će biti i vaša hrana precizno skuhana.
Najvažnija razlika između tradicionalnog i Sous Vide kuhanja je u tome da hrana tijekom kuhanja ili pečenja nije u kontaktu s vodom, uljem i zrakom. Kao što i samo ime tehnike kuhanja znači, glavna prednost je to da se hrana kuha u vakuumu.
Statusove vrećice za vakuumiranje su primjerene za kuhanje jer su nepropusne, neutralne na miris i okus te ne sadrže štetnih tvari kao BPA.
Izraz »Sous Vide« znači pod vakuumom odnosno u vakuumu. Riječ je o tehnici kuhanja kod koje vakuumski zapakiranu namirnicu kuhamo na precizno odabranoj temperaturi i vremenu. Temperatura je prilično niža od vrelišta, zato kuhanje traje više sati. Sa sporim kuhanjem postići ćete mekoću i razviti nivo okusa, kojeg s tradicionalnim pečenjem ne možete stvoriti.
Sous Vide kuhalo funkcionira kao cirkulator topline odnosno vruće vode u loncu. Temperaturu vode održava na precizno odabranom stupnju više sati, zato je hrana kuhana ravnomjerno na rubovima i u sredini.
Ne trebate više brinuti da bi se namirnice skuhale previše ili neravnomjerno. U pećnici ili na štednjaku dolazi do većih fluktuacija temperature (čak i do 20°C).
Sous Vide kuhanje je puno opuštenije. Unaprijed postavite temperaturu i vrijeme kuhanja ovisno o namirnici te ostavite preciznom kuhalu da obavi svoj posao.
Namirnice se kuhaju u vlastitom soku, zato su i bez dodavanja pretjeranih začina odličnog okusa i iznenađujuće mekana. Svi vitamini i minerali ostanu u hrani te se ne izgube u vodi ili ulju kao kod klasične pripreme.
Naziv proizvoda | STATUS Kuhalo za sporo kuhanje Sous Vide, SVC 100 |
Brend | STATUS |